reklam alanı

Hacca gitmek isteyenler dikkat! Şartlar değişti…

Suudi Arabistan, 2026 hacı adaylarından sağlık raporu isteyecek. Raporu olmayanların hac vizesi iptal olacak, durumu uygun olmayanlar vekil gönderebilecek.

Hacca gitmek isteyenler dikkat! Şartlar değişti…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suudi Arabistan, 2026 yılı hac dönemine ilişkin olarak hacı adaylarından yeni sağlık kriterlerini karşılayan raporlar talep edecek. Yapılan açıklamaya göre, hacca gitmeye hak kazanan adaylar, belirlenen sağlık şartlarını sağladıklarını gösteren sağlık raporlarını ilgili sisteme yükledikten sonra hac vizelerini alabilecek.

Yetkililer, raporların sisteme yüklenmemesi veya adayların sağlık kriterlerini karşılamaması durumunda hac vizesinin düzenlenmeyeceğini bildirdi. Ayrıca, sağlık durumu hacca gitmeye elverişli olmayan kişiler, kendileri adına sağlıklı bir yakınını vekil olarak hacca gönderebilecek.

Önümüzdeki günlerde, hacı adaylarının sağlık raporlarını hızlı ve kolay bir şekilde temin edebilmeleri için yürütülen çalışmaların kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Bu arada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek 2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da çekilecek.

 

Hacca gitmek isteyenler dikkat! Şartlar değişti…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.